Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mladík hrozil útokom na Varšavu, hrozí mu 10 rokov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

VARŠAVA - Poľská polícia zadržala mladíka (17), ktorý na jednom z internetových spoločenských portálov napísal, že chystá teroristický útok vo Varšave. Hrozí mu za to desať rokov väzenia, informovalo dnes poľské policajné riaditeľstvo.

Poľskí policajti dostali od Interpolu informáciu, že na jednom zo spoločenských portálov sa objavil príspevok, že vo Varšave môže dôjsť k teroristickému útoku. Jeho autor tvrdil, že "nejde o vtip", a uvádzal v tejto súvislosti prípad nórskeho pravicového extrémistu Andersa Behring Breivika, ktorého vyčíňaniu padlo koncom júla v Nórsku za obeť 77 ľudí.

Odborníci na boj proti kybernetickej kriminalite zistili, že so svojimi plánmi sa na webe zveril 17-ročný mladík z Plocku ležiacom severozápadne od Varšavy. Keď pre chlapca prišli policajti, bol vraj prekvapený a nebránil sa. Jeho počítač teraz skúmajú experti.

"Ľudia, ktorí na internete píšu také veci, by si mali uvedomiť, že web sledujú poľské i zahraničné služby. Takéto príspevky môžu skončiť pre ich autorov veľmi nepríjemne," upozornil Krzysztof Hajdas z tlačového oddelenia poľského policajného riaditeľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu