Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Strašný telefonát dievčaťa (19): "Mami, žerie ma medveď, pomôž mi"!

Oľga mame volala trikrát, kým zomrela Zobraziť galériu (2)
Oľga mame volala trikrát, kým zomrela (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN/BRATISLAVA - Rozrušená matka si vypočula tri telefonické hovory, v ktorých jej dospievajúca dcéra plakala a kričala od strachu, keď na ňu zaútočila medvedica s tromi mláďatami. Oľga Moskalyová počas nich opisovala vlastnú smrť, kým ju divoké zvieratá zabili.

Matka Tatiana sa najprv domnievala, že ide o žart, "ale potom som začula skutočnú hrôzu a bolesť v Oľginom hlase, medvedie vrčanie a žuvanie. Takmer som na mieste zomrela," dodala. Netušila, že jej manžel Igor je v tom čase už mŕtvy. Medvedica mu zlomila väz a prerazila lebku.

Oľga zbadla útok na nevlastného otca a snažila sa utiecť, ale zviera ju chytilo za nohu a pohrávalo sa s ňou. Vystrašené dievča vtedy prvýkrát volalo matke a prosilo ju o pomoc: "Mami, žerie ma medveď! Mami, strašne to bolí. Mami, pomôž mi! "

Tatiana sa snažila dovolať manželovi, ale keď nedvíhal, zalarmovala políciu a príbuzných v jednej z obcí na Kamčatke. Prosila ich, aby sa ponáhľali k rieke, kam sa dvojica vybrala na ryby.

Pri druhom telefonáte Oľga ťažko vydýchla: "Mami, medvede sú späť. Vrátila sa a priviedla aj tri mláďatá. Oni ma... požierajú." V ostatnom rozhovore, takmer hodinu po prvom, dievča vedelo, že je na pokraji smrti: "Mami, už ma to viac nebolí. Necítim bolesť. Odpusť mi všetko, milujem ťa veľmi." Boli to posledné slová, ktoré Tatiana počula od dcéry.

O pol hodinu neskôr prišiel na miesto Igorov brat aj s políciou a uvidel, ako medvedica ešte stále hltá mužovo telo. Hoci ju aj s mláďaťami zastrelili, Oľge už nemohli pomôcť, bola taktiež mŕtva. Manžela aj dcéru vo štvrtok pochovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu