Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Medveď strhol žene vlasy aj s kožou, zomrela!

Medveďa odstrelili Zobraziť galériu (3)
Medveďa odstrelili (Zdroj: abc15)

LONDÝN/BRATISLAVA - Lana Hollingsworthová (61) z Pinetopu v Arizone bola na prechádzke so psom, keď ju na konci júna napadol medveď. Počas prudkého zápasu ju zviera oskalpovalo a utrpela ťažké zranenia. O mesiac neskôr zomrela na krvácanie do mozgu spôsobené infekciou z pazúrov.

Medveď sa prehraboval v smetiakoch a na ženu zaútočil pri jej dovolenkovom dome. Labami jej strhol časť vlasov aj s kožou a zubami jej šklbal ruky, ktorými sa snažila zúfalo brániť. Atak ustal, až keď na miesto prišiel sused, ktorý zviera odplašil.

Doráňanú ženu urýchlene previezli do nemocnice, kde ju uviedli do umelého spánku. Celkovo absolvovala jedenásť operácií, vrátane kožných štepov a nápravy poraneného ramena. Napriek snahe lekárov došlo ku hemoragii, ktorú zdravotníci pripísali infekcii a na začiatku tohto týždňa jej podľahla.

Podľa úradníkov si medvede hľadajú kvôli suchu a požiarom stále nové cestičky k potrave, a tým sa stávajú nebezpečnými pre človeka. Zviera, ktoré na ženu zaútočilo, zabili ešte v ten deň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu