Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dievčatko (12) pred smrťou zachránili hnilé zuby!

Keeleigh s listami od ľudí, ktorí jej držia palce Zobraziť galériu (3)
Keeleigh s listami od ľudí, ktorí jej držia palce (Zdroj: bridgwatermercury.co.uk)

LONDÝN/BRATISLAVA - Zhnitý zub, ktorý potreboval vytrhnúť, dal školáčke z britského Bridgwateru ďalšiu šancu na život. Po krvných testoch kvôli anestéze sa Keeleigh Redfern-Johnová dozvedela, že potrebuje transplantáciu napadnutých obličiek a pečene.

Hoci o zriedkavom ochorení rodina vedela od jej 14 mesiacov, až výsledky krvi preukázali, že sa dostala na kritickú hranicu. Dievčatku nasadili silné lieky, ktoré majú zabezpečiť fungovanie orgánov, kým sa nájde vhodný darca.

"Byť na čakacej listine je desivé, ale aj vzrušujúce, pretože to znamená nádej, že sa veci zlepšia," hovorí dievča, ktorému v poslednej chvíli už zamietli jednu operáciu pre poškodenú pečeň darcu.

Matka Tracy je však rada aspoň za návštevu zubára, o ktorej si myslí, že dievčatku zachránila život. "Je to naša malá bojovníčka," dodáva Tracy, ktorej so zvládnutím dcérinej choroby pomáha aj charitatívna organizácia.

Mnohí dobrovoľníci, ktorí sami častokrát majú zdravotné problémy, poskytujú každodennú pomoc chorým deťom aj ich rodinám. Keeleigh sa tak vďaka listom od priaznivcov aspoň trochu zlepšila nálada.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu