Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ľudožravý tiger roztrhal v Indii už 10 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DILLÍ – Už desať ľudí zabila počas šiestich týždňov tigrica na severe Indie. Svojej poslednej obete sa zmocnila v štáte Uttarakhand v nedeľu večer, deň po tom, čo sa vyhla pasci, ktorú na ňu nastražili lovci. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Správy o ľudožravom tigrovi sa objavili 29. decembra, kedy bol v štáte Uttarpradéš, ktorý susedí s Uttarakhandom, roztrhaný muž (†65). Odvtedy úrady na nebezpečnú šelmu upozorňujú a tisíce vystrašených dedinčanov sa vyhýbajú lesom. Zatiaľ poslednou obeťou sa stal päťdesiatročný muž, ktorý zbieral raždie v lese u svojej dediny. Tigricu zahnali ďalší dedinčania vyzbrojení lopatami a železnými tyčami, ale neskoro.

Tigrica zrejme unikla kvôli nedostatku potravy z Národného parku Jima Corbetta, čo je najstaršia prírodná rezervácia v Indii. Rezerváciu založili v roku 1936 s cieľom vytvoriť bezpečné územie pre ohrozený druh tigra indického, známeho aj ako tiger bengálsky.

Podľa riaditeľa parku sa tigrica v sobotu večer skoro chytila ​​na návnadu živého teľaťa, ktorú na ňu nastražili lovci. "Priblížila sa k teľaťu, ale nezaútočili a v pokoji zase odišla," povedal Badola. Zviera sa podľa neho pohybuje na území veľkom zhruba 130 kilometrov štvorcových.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu