Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na trhovisku sa zrútilo pódium, najmenej 4 mŕtvi

Zrútené pódium Zobraziť galériu (6)
Zrútené pódium

INDIANAPOLIS - Najmenej štyria ľudia zahynuli a ďalších 40 utrpelo zranenia, keď sa v búrke v noci nadnes zrútilo pódium na veľkom jarmoku v americkom štáte Indiana. K nešťastiu došlo vo chvíľach, keď mala začať vystúpenie country skupina Sugarland.

Denník Indianapolis Star a televízna stanica WTHR informovali, že zrútenie pódia, postaveného pre koncert pod holým nebom v areáli trhoviska v metropole Indianapolis, spôsobil silný vietor. Pod zrútenou konštrukciou zostali uväznení fanúšikovia, ktorí utrpeli zranenia. Incident sa stal krátko predtým, ako skupina Sugarland vyšla na pódium.

"Zdvihol sa vietor a stage i jeho zastrešenie sa naklonili a spadli dopredu na ľudí zhromaždených pod pódiom. Ľudia zostali uväznení pod konštrukciou, utekali a kričali," uviedol reportér z televízie Wane-TV.

Podľa agentúry AP v čase nešťastia nikto na pódiu nevystupoval. Medzi zranenými je najmenej jedno dieťa, uviedla televízia WTHR. Na miesto boli povolané tímy záchranárov. Tí zriadili veliteľské centrum s cieľom postarať sa o zranených.

Podľa novín Indianapolis Star boli po nešťastí tisíce návštevníkov koncertu evakuované do neďalekej budovy kvôli silnému vetru.

Do zrútenej konštrukcie pódia vyrezali záchranári otvor, aby sa dostali k tým, čo pod ňou uviazli. Konštrukcia totiž spadla na miesto, kde sedeli fanúšikovia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu