Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kasíno odmietlo vyplatiť 43 miliónov pre chybu na displeji!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Kasíno v západorakúskom Bregenzi odmietlo vyplatiť výhercovi jackpot takmer 43 miliónov eur s odôvodnením, že vyššia výhra oznámená hracím automatom je iba chyba na displeji. Výherca si však odmietnutie nenechal páčiť a dohnal kasíno pred súd.

Kasíno zakázalo výhercovi vstup do všetkých herní vo Vorarlbersku a podalo na neho protižalobu, napísal v piatok server rakúskej televízie ORF.

Švajčiarsky občan Behar Merlaku zažil 26. marca šťastné chvíle, keď automat, na ktorom hral, ​​oznámil pád jackpotu. Okolo blikala červené svetlá, spustil sa ohňostroj a na veľkom displeji žiarila výherná suma takmer 43 miliónov eur.

Radosť Behara a jeho priateľky však trvala len krátko. Podľa výhercu vyňal zamestnanec kasína z automatu čipovú kartu "na preverenie" a potom oznámil, že bola chybná. Kasíno výhru nepreplatilo.

"Išlo o technickú poruchu na displeji. Nášmu hosťovi muselo byť zrejmé, že nevyhral," cituje ORF z písomného stanoviska kasína.

Výhercov advokát Thomas Kerle ale poukazuje na to, že zábery, ktoré si vzápätí po výhre natočil na svoj mobil jeho klient, preukazujú pravý opak. Okrem toho vidí právnu zodpovednosť kasína v každom prípade: "Ak išlo naozaj o softvérovú chybu, čo sa musí ešte len dokázať, musí za ňu kasíno ručiť," hovorí.

Podľa odborníkov sú určité príznaky toho, že išlo o chybu softvéru. Podobný prípad sa stal v roku 2003 v Južnej Afrike. V oboch krajinách automaty pracovali na programovom vybavení rovnakého dodávateľa. Chybu možno zjednodušene vysvetliť tak, že keď ukazovateľ displeja klesne pod nulu, systém preskočí do veľkých kladných čísel. Pre softvérovú chybu hovorí aj to, že výhry automatov v rakúskych kasínach sú nastavené, aby nikdy neprekročili dva milióny eur.

Výherca sa však naďalej cíti v práve, a k rozhodnutiu súdiť sa ho prinútil aj zákaz vstupu do všetkých kasín v rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersko, ktorý na neho kasíno uvalilo. Súdne konanie ale prebehne na základe občianskeho práva; trestné konanie bolo zastavené, uzatvára ORF.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu