Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Masového vraha z Ohia odsúdili na smrť, trvá na nevine

Anthony Sowell zabil 11 žien Zobraziť galériu (7)
Anthony Sowell zabil 11 žien (Zdroj: SITA)

CLEVELAND - Sudca v americkom štáte Ohio dnes odsúdil na smrť bývalého príslušníka námornej pechoty Anthonyho Sowella (51), ktorý zavraždil 11 žien. Potvrdil tak podľa agentúry AP návrh poroty, ktorá najvyšší trest pre Sowella odporučila v stredu.

Prokurátor Richard Bombik rozsudok uvítal. "Ak by trest smrti nedostal tento muž, nemal by ho dostať nikto," vyhlásil.

Sowell bol zadržaný v roku 2009, keď polícia na základe tipu prehľadala jeho dom. V budove i na pozemku okolo neho našli ukryté mŕtve telá žien, ktoré boli už dlhšiu dobu nezvestné. K najhroznejším patril objav ženskej lebky vo vedre.

Mnohé z obetí mali problémy s drogami a správa o ich zmiznutí sa často k úradom nedostala. Rodiny niektorých zo zabitých žien ale kritizujú clevelandskú políciu, že konala laxne a dostatočne neprešetrila zmiznutie zavraždených.

Sowellove zločiny dlhú dobu unikali pozornosti, hoci sa z jeho domu v Clevelande, kde mŕtvoly skladoval, vinul silný zápach. Ten bol ale pripisovaný na vrub neďalekej továrni na údeniny, ktorá kvôli sťažnostiam dokonca vykonala rozsiahlu renováciu, ale márne.

Sowell pred súdom trval na svojej nevine, žiadne dôkazy ale jeho tvrdenie nepodporili. Jeho obhajcovia sa v neskoršej fáze procesu snažili o zmiernenie trestu, keď prinášali informácie o Sowellovom problematickom detstve alebo o jeho dobrej službe v námornej pechote. Sudca ale k zmierneniu trestu na doživotné väzenie bez možnosti predčasného prepustenia nepristúpil.

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu