Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zavraždil 11 žien, mŕtvoly skladoval doma!

Odsúdený Anthony Sowell
Odsúdený Anthony Sowell (Zdroj: YouTube)

CLEVELAND - Vinným zo zavraždenia jedenástich žien uznala v piatok porota v americkom štáte Ohio Anthonyho Sowella (51), bývalého príslušníka námornej pechoty USA. Súd teraz musí rozhodnúť, či Sowell dostane trest smrti, napísala dnes agentúra Reuters.

Sám Sowell pred súdom tvrdil, že je nevinný, to ale nepodporilo žiadne svedectvo. Jeho zločiny dlho unikali pozornosti, a to napriek tomu, že sa z jeho domu v Clevelande, kde mŕtvoly skladoval, šíril silný zápach. Ten bol ale pripisovaný na vrub neďalekej továrni na údeniny, ktorá kvôli sťažnostiam dokonca vykonala rozsiahlu renováciu, ale márne.
    
Až v roku 2009 polícia na základe tipu prehľadala Sowellov dom a našla na pozemku okolo neho aj priamo v dome ukryté mŕtve telá. K Najhroznejším patril objav ženskej lebky vo vedre.
    
Mnohé z obetí mali problémy s drogami a správa o ich zmiznutí sa často k úradom nedostala. Rodiny niektorých zo zabitých žien ale kritizujú Clevelandskú polícii, že konala laxne a dostatočne neprešetrila ich stratenie. Niekoľko príbuzných preto podalo na mesto žalobu.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu