Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Rakúsku našli pozostatky horolezca od roku 1957

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

INNSBRUCK - Rakúsky horolezec našiel vo Východnom Tirolsku na okraji ľadovca pozostatky ľudskej kostry a horskú topánku s kovovými cvočkami na podrážke. Telo v ľadovci patrilo podľa vyšetrovateľov s najväčšou pravdepodobnosťou miestnemu alpinistovi, nezvestnému od roku 1957. Identifikáciu musí potvrdiť pitva.

Nálezca stúpal so známym od obce Matrei po ľadovci na Schlatenkees. Pod Krištáľovou stenou v nadmorskej výške 2350 metrov zbadal na okraji ľadovcového jazyka ľudské kosti. Oznámil to polícii, ktorá k nálezu doletela vrtuľníkom. Vyšetrovatelia na mieste našli dve stehenné kosti, jednu kosť holennej a dve panvové.
    
Kosti ležali v ľadovci zjavne desiatky rokov. Počas vyšetrovania do vzdialenejšej minulosti medzi pamätníkov z radov záchranárov a horských vodcov vyplynulo, že od roku 1957 bol nezvestný muž z Matrei, narodený v roku 1937. Cez niekoľkotýždňové pátranie nebolo jeho telo vtedy nájdené. Zistenie kriminalistov na mieste nálezu sa navyše kryje s faktami uvedenými vo vtedajšej správe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu