Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Chlapček (8) sa obesil pri pozeraní Posledného samuraja!

Lewis McGlynn bol hravé dieťa
Lewis McGlynn bol hravé dieťa (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN/BRATISLAVA - Chlapca, ktorému rodičia umožnili sledovať filmy plné násilia, našli obeseného po zhliadnutí Posledného samuraja s Tomom Cruisom, ktorý zobrazoval rituálnu samovraždu. Život Lewisa McGlynna vyhasol na dverách jeho izby.

Syna objavil jeho otec v rodinnom dome v anglickom meste Welwyn Garden City okolo polnoci 13. januára. Školákova matka udala vyšetrovateľom, že iba pár hodín pred smrťou ho videla s lanom, ktoré sa používalo pri vianočnej výzdobe. Lewis zvykol predstierať, že je to bič, keď sa hral na Indiana Jonesa.

McGlynn povedal, že keď syna našiel, na obrazovke ešte išiel Posledný samuraj. Napriek snahe rodičov aj susedov o resuscitáciu, chlapca krátko na to v nemocnici prehlásili za mŕtveho.

Prešetrovaním sa zistilo, že Lewis mal v izbe veľké množstvo DVD, ktoré patrili staršiemu bratovi, ale rodičia John a Beth mu ich nikdy nezakázali. Chlapec mal pritom sklon, ako skoro každé dieťa, napodobnovať scény, ktoré mu utkveli v pamäti.

Hertfordshirský koroner Edward Thomas varoval pred nebezpečenstvom umožniť deťom sledovať filmy pre dospelých. Označenie o ich prístupnosti podľa neho netreba brať na ľahkú váhu. "Je dôležité, aby deti pozerali iba to, čo je primerané ich veku. (Lewis) nemusel zomrieť," vyjadril sa koroner.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu