Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Žena zomrela na krvnú zrazeninu, užívala antikoncepciu!

Nicola Gossová
Nicola Gossová

PLYMOUTH - Mladá Britka, ktorá netrpela žiadnymi zdravotnými problémami, zomrela po tom, ako sa jej vytvorila krvná zrazenina. Podľa jej príbuzných, ktorí o tragédii prehovorili tento týždeň, smrť spôsobila antikoncepcia.

Nicola Gossová (35) sa v osudný deň 27. júla sťažovala na veľké kŕče v bruchu a nevoľnosť. Jej matka ju krátko po jedenástej hodine večer našla bledú ležať na toalete. Maureen okolo tretej nadránom privolala záchranku, pretože dcéra prestala dýchať. Tí jej však už nedokázali pomôcť a vyhlásili ju za mŕtvu.

Žena nemala žiadne zdravotné ťažkosti a len zriedka navštívila lekára, väčšinou kvôli preventívnym prehliadkam. Sedem rokov však užívala antikoncepciu. Práve tá mohla podľa koronera v úmrtí mladej ženy zohrať úlohu.

"Nemôžem uveriť, že niečo, čo bolo každodennou súčasťou jej života, ju mohlo zabiť," povedal Nicolin priateľ Rob (44). V utorok úrady zahájili vyšetrovanie, ktoré by malo objasniť presnú príčinu smrti.

Je všeobecne známe, že antikoncepcia zvyšuje riziko tvorby krvných zrazenín. Britskí zdravotní experti ale vyhlásili, že ženy by ju kvôli tomu nemali prestať brať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu