Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Multimilionár žije v sociálnom byte z peňazí daňovníkov!

Shiraj Haque Zobraziť galériu (6)
Shiraj Haque (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN/BRATISLAVA - Vlastní majetok v hodnote 5 miliónov libier (5,7 milióna eur), reťazec reštaurácií a supermarketov, ale užíva si na úkor ostatných. Boháč Shiraj Haque žije z peňazí daňových poplatníkov v mestskom byte pre sociálne slabšie rodiny za 135 libier týždenne (cca 155 eur).

Atraktívny, trojposchodový dom v Bethnal Green v Londýne je určený pre rodiny s nízkymi príjmami, pričom muž vlastní najmenej osem nehnuteľností v nemalej sume. Podľa denníka Sunday Telegraph jeho prípad nie je ojedinelý a iba sa zaradil medzi ostatných "zazobancov", ktorí takto vyriešili svoju bytovú otázku.

Haque uviedol, že jeho predchádzajúci dom zbúrali, ale zodpovedné orgány nevedeli uviesť, ktoré z kritérii o príjme, veľkosti rodiny a iných okolnostiach splnil, že spomínané ubytovanie dostal. Poradovník na byt v Londýne je pritom siahodlhý a pracháč v tom svojom žije už od roku 2000, kedy bol považovaný za zámožného obchodníka.

Ďalšou z čiernych oviec je aj Ayesha Chowdhuryová, ktorá síce spolu s manželom vlastní 17 nehnuteľností, ale nevie si spomenúť, prečo býva v dome pridelenom radnicou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu