Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Na obsluhu a hostí baru zaútočili mačetami!

NOVÝ BOR - V Novom Bore v Českolipsku dnes popoludní zaútočili traja páchatelia na obsluhu a hostí baru. Dôvodom incidentu vraj bolo napomenutie za hlučné a nevhodné správanie. Útočníci boli ozbrojení mačetami, troch ľudí zranili, povedala hovorkyňa libereckej polície Vlasta Suchánková. Jedného z páchateľov policajti zadržali a obvinili. Po zvyšných dvoch pátrajú.

Podľa hovorkyne krajskej záchrannej služby Lenky Markovičovej šlo vo všetkých troch prípadoch o mnohopočetné sečné zranenia, pričom zranenia dvoch osôb boli vážne, ale nie život ohrozujúce. Jeden človek utrpel ľahšie zranenia. Záchranná služba všetkých previezla do českolipskej nemocnice.

Obaja vážne zranení sú hospitalizovaní, tretia osoba bola podľa informácií polície prepustená do domáceho liečenia. Políciu privolali k incidentu krátko pred 14:00. Prvé informácie hovorili o viacerých páchateľoch, boli však len traja.

"Polícii sa podarilo jedného z útočníkov zadržať, bol vypočúvaný a bude umiestnený do policajnej cely. Zajtra policajný komisár podá návrh na jeho vzatie do väzby," povedala Suchánková. Dodala, že zadržaný bol obvinený z ťažkého ublíženia na zdraví a z výtržníctva. "Po ďalších dvoch policajti pátrajú," uviedla hovorkyňa.

Závažný útok mačetou vyšetrovali policajti v Českolipsku v roku 2008. Antonín Hajný (27) vtedy vo februári v Kamenickom Šenove touto zbraňou napadol rodinu svojej priateľky. Jej otca na mieste usmrtil a matku vážne zranil. Žena neskôr zomrela v nemocnici. Páchateľovi vlani Ústavný súd za dvojnásobnú vraždu potvrdil výnimočný trest 24 rokov a štyri mesiace väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu