Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Boeing pri pristávaní havaroval, rozlomil sa na dve časti

Rozlomený Boeing 737-800 Zobraziť galériu (6)
Rozlomený Boeing 737-800

GEORGETOWN - Lietadlo spoločnosti Caribbean Airlines so 163 ľuďmi na palube havarovalo dnes pri pristávaní v daždivom počasí na medzinárodnom letisku v guyanskej metropole Georgetown.

Ako informoval guyanský prezident Bharrat Jagdeo, pri incidente sa lietadlo rozlomilo na dva kusy, nikto však neprišiel o život. Viacero cestujúcich utrpelo zranenia.

Lietadlo podľa hovorcu Caribbean Airlines smerovalo z letiska Piarco na ostrove Trinidad a na jeho palube bolo 157 cestujúcich a šesť členov posádky.

Podľa guyanských úradov lietadlo pri pristávaní v Georgetowne zišlo z 2200 metrov dlhej pristávacej dráhy a zastavilo sa až tesne pred 60-metrovou roklinou, ktorá je za letiskom.

Letisko po nehode dočasne uzavreli a odložili desiatky ďalších letov. Podľa stránky flightaware.com išlo o lietadlo typu Boeing 737-800.

Ide o najvážnejšie letecké nešťastie v dejinách malého latinskoamerického štátu, ktorý bol do 60. rokov 20. storočia známy ako Britská Guyana. V súčasnosti je jedinou juhoamerickou krajinou patriacou do Commonwealthu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu