Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Policajt dva dni znásilňoval dievčinu na veliteľstve!

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

BRATISLAVA/VARŠAVA - Chytili ju za krádež v obchode a posadili do cely, kde ju však mal dva dni znásilňovať taliansky karabinier! Keď vyšla z väzenia, všetko nahlásila na polícii. Po výzve na seržanta v talianskom Parabiagu podalo žalobu ďalších 10 žien. O prípade informoval portál wp.pl.

Prípad sa stal ešte v januári, keď  mladú Poľku (19) pristihli pri krádeži v obchodnom dome. Na veliteľstve v Parabiagu pri Miláne ju mal brutálne a opakovane znásiňovať veliteľ stanice Massimo Gatto (47).

Seržanta zatkli až po troch mesiacoch. Ako však vyplynulo z vyšetrovania, veliteľ bol zrejme sériový násilník. Okrem prípadu Poľky je obvinený zo znásilnenia a sexuálneho obťažovania ďalších šiestich žien. Štyri ženy sa mali stať jeho obeťou ešte v 90. rokoch a prípady sú už premlčané, uviedol portál wp.pl.

Až odvaha mladej Poľky viedla k zadržaniu násilníka v uniforme, dovtedy mal údajne dobrú povesť. Milánska prokuratúra je presvedčená, že zďaleka nevie o všetkých prípadoch, vyzvala preto ďalšie obete, aby sa prihlásili.

"Naše skúsenosti ukazujú, že v situáciách, ako je táto, je veľmi veľa obetí, ktoré nemajú odvahu ohlásiť násilníka. Znásilnil ich policajt, takže niet divu, že stratili dôveru v políciu," cituje wp.pl prokurátora Pietra Fornu, ktorý vedie vyšetrovanie.

Policajti, ktorí boli v inkriminované dni v službe, potvrdili, že šéf sa správal k Poľke dosť zvláštne. Niekoľkokrát ju odviedol z cely na WC alebo iné miesta na policajnej stanici. Žiadny z nich však na to nereagoval.

Z ich príbehov vyplynulo, že veliteľ sa podozrivo správal aj k mnohým ďalším ženám. Vďaka tomu našili aj niektoré ďalšie obete. Medzi nimi boli: rumunská prostitútka, ktorá prišila oznámiť sexuálne násile, žena, ktorá chcela ohlásiť svojho manžela za domáce násilie, žena, ktorá mala neplatný vodičský preukaz a dve sestry, ktoré prišli oznámiť trestný čin, konštatuje portál wp.pl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu