Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dvojmetrový medveď sa mužovi zahryzol do hrdla!

Agee dáva lásku voči Markovi najavo svojským spôsobom Zobraziť galériu (4)
Agee dáva lásku voči Markovi najavo svojským spôsobom

ABBOTSFORD - Zoznámte sa s Agee - ľadovou medvedicou, ktorá svojho chovateľa miluje natoľko, že by ho od samotnej lásky niekedy najradšej zožrala.

Medzi takmer 400-kilovým zvieraťom a jeho majiteľom, krotiteľom Markom Dumasom (60) sa počas rokov vytvorilo veľmi silné puto. Kanaďan ho ešte ako malého zobral zo zoologickej záhrady, aby mohol účinkovať vo filmoch a reklamách.

Bizarná dvojica si je tak blízka, že spolu "zápasia", plávajú, ale i odpočívajú. Mark medvedici dôveruje natoľko, že jej dokonca strčil hlavu do papule bez toho, aby sa čo i len trochu bál, že mu ublíži.

"Keby sa o to isté pokúsil niekto iný, skončil by ako Ageeina večera. Jediných ľudí, ktorých má rada, som ja a moja žena Dawn," povedal Mark.

Krotiteľ pracuje s medveďmi už 40 rokov, takže dokáže rozpoznať reč ich tela a vie, čo si môže voči nim dovoliť. "Síce som ju vychoval, ale aj tak sa cítim privilegovaný, že si môžem na Agee položiť hlavu a jej to vôbec nevadí," dodal.

Ľadové medvede patria medzi najväčšie suchozemské šelmy na svete. Ich prirodzeným domovom je Arktída. Samec dosahuje hmotnosť 350 - 650 kg, samica približne 250 kg.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu