Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Imigrant s HIV úmyselne nakazil najmenej dve ženy!

Nkosinati Mabanda
Nkosinati Mabanda

WOLVERHAMPTON - Štyridsaťštyriročného muža, ktorý úmyselne nakazil niekoľko svojich mileniek smrtiacim vírusom HIV, tento týždeň uznali vinným a odsúdili na štyri roky väzenia.

Jedna z obetí sa o tom, že Nkosinati Mabanda je nositeľom vírusu, dozvedela z sms správy, ktorú poslal svojej snúbenici. Tá poradila žene, aby sa dala testovať. Výsledky boli pozitívne, načo milenka Mobanda okamžite nahlásila polícii.

Afričan počas výsluchu uviedol, že vedel o tom, že je nakazený. Počas vyšetrovania vyšlo najavo, že Mabanda nakazil ešte ďalšiu ženu, s ktorou mal taktiež pomer. Okrem nej spal počas posledných troch rokov s ďalšími siedmimi ženami, s ktorými mal nechránený pohlavný styk. Tie sa však doteraz nepodarilo vystopovať.

Muža odsúdili zo šírenia nákazy vírusom HIV na štvorročný nepodmienečný trest a po jeho odpykaní úrady rozhodnú, či rodeného Zimbabwčana deportujú.

"Záražajúca na tomto prípade je absolútna neúcta a arogantnosť odsúdeného voči ženám, s ktorými sa intímne stýkal, a ktoré sa neobťažoval informovať o svojom zdravotnom stave. Mabanda nepreukázal žiadnu ľútosť nad svojím činom," uviedol policajný dôstojník Jan Thomas-West po vyhlásení rozsudku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu