Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Lekár 61-krát prehliadol rakovinu, končí až po 2 rokoch!

Glenn Anthony Kelly
Glenn Anthony Kelly

LONDÝN - Britský lekár, ktorý u pacientok prehliadol rakovinu prsníka, už konečne nepracuje v nemocnici, kde k pochybeniu došlo. Šokujúci na celej veci je navyše fakt, že vinník až doteraz poberal plat vo výške 100-tisíc libier ročne (113 400 eur).

Glen Anthony Kelly pracoval ako konzultant na rádiológii v nemocnici Accrington Victoria Hospital v anglickom grófstve Lancashire. Polícia ho začala vyšetrovať po tom, ako sa objavilo podozrenie, že si u niekoľko desiatok pacientok nevšimol rakovinu.

Prvé výsledky hovorili o dvadsiatich ženách, toto číslo sa však neskôr zvýšilo až na 61. Doktor pochybenie pripísal "chorobe a stresu, ktorému bol vystavený". Šesť zo žien medzitým zomrelo, dve z nich na rakovinu prsníka.

Nemocnica Kellyho suspendovala, pričom rádiológ aj naďalej poberal plat v plnej výške. Vyhodiť ho nemohli dovtedy, kým sa neskončí vyšetrovanie Britskej lekárskej komory. Kelly nakoniec ukončil pracovný pomer na vlastnú žiadosť.

Jednej z obetí, Letitii Newhouseovej (53), ktorá musela kvôli jeho zlej diagnostike podstúpiť mastektómiu a chemoterapiu, priklepli odškodné vo výške 5000 libier (5682 eur). "Človek by si myslel, že takýto lekár odíde oveľa skôr, a nie až po dvoch rokoch," povedala.

Kelly čelí obvineniu z pochybenia pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu