Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nemal na alkohol: Lekár zavraždil ťažko chorú pacientku!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

OSTRAVA - Lekár zavraždil a okradol svoju bývalú ťažko chorú pacientku! Edgar vraždil podľa štátneho zástupcu kvôli peniazom. Chcel si ich zaobstarať na nákup alkoholu. Desivý prípad sa stal vlani na jeseň v Ostrave-Porube. Súd dnes poslal lekára na 18 rokov do väzenia.

Odsúdený podľa obžaloby navštívil ťažko chorú bývalú pacientku v jej byte. Žena (74) bola väčšinou opatrná a cudzieho človeka by do bytu nepustila. Podľa žalobcu vrah využil to, že ho poznala a ako lekárovi mu aj dôverovala. V úmysle zmocniť sa cenností potom na seniorku zaútočil.

"Opakovane poškodenú udrel do tváre, zrazil ju na podlahu bytu, nakľakol na jej hrudník a nakoniec jej na krk priložil bližšie nezistené mäkké, široké škrtidlo," opísal žalobca.

Žena zomrela na následky udusenia. Vrah potom byt prehľadal a odniesol si cenné aj úplne bezcenné veci. Škoda, ktorú rodine krádežou spôsobil, presiahla 30 tisíc korún. Telo mŕtvej ženy na druhý deň našiel v byte príbuzný.

"Obžalovaný sa svojím životom v poslednom období skôr potácal, než by ho riadne žil. Zlyhával v práci. Zamestnávateľov striedal. Prepúšťaný bol pre nespoľahlivosť. Dopúšťal sa drobných krádeží, mal dlhy. Na jeho majetok sú uvalené viaceré exekúcie. Navyše to je človek s nízkym sebavedomím, ktorý zneužíval alkohol a lieky," uviedol štátny zástupca. Problémy s pitím a braním liekov Edgar pripustil. Príčinou sú vraj podľa neho depresie, ktorými trpí. Niekoľkokrát sa liečil v psychiatrických liečebniach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu