Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mladík prežil v kufri auta potopeného v rieke

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dvadsaťročný Ned Florea prežil v kufri auta, ktoré sa potopilo v sobotu večer neďaleko hraníc štátov Idaho a Washington v rieke Pend Oreille.

Po tom, čo zistil, že sa z vozidla nemôže dostať von, preliezol sedadlá a schoval sa v kufri. Tam našiel približne 15-centimetrový vodou nezaliaty priestor, vďaka ktorému mohol dýchať. Podľa odhadov záchranárov bol vodič pod vodou približne hodinu.

Jeho spolujazdec, 18-ročný Keefer Peterson mal väčšie šťastie a z auta sa mu podarilo vyplávať. Neskôr si však nevedel spomenúť, ako sa vyslobodil. Po čase sa k nemu vrátil, stál vo vode a držal Neda za ruku cez otvor v kufri.

Podľa Questina Youka z miestnej kancelárie šerifa, mali záchranári problém Neda z vozidla vytiahnuť. Museli použiť hydrauliku a kufor rozrezať. "Ten muž má neuveriteľné šťastie, že žije," povedal Youk.

Podľa ošetrujúceho lekára mal v pľúcach toľko vody, že sa ešte hodinu po hospitalizácii topil. Momentálne je Floreov stav stabilizovaný a odpočíva v štáte Washington. Jeho kamarát Keefer bol podchladený a mal poranenú hlavu.

Polícia prípad stále vyšetruje, zvažuje a preveruje, či nehodu nespôsobil alkohol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu