Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poliaci chytili rekordný počet opitých vodičov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VARŠAVA - Nezvyčajne vysoký počet vodičov skončil tento víkend v rukách poľskej polície. Rekord, ktorý strážcom zákona rozhodne nerobí radosť, padol v nedeľu: chytili takmer 860 vodičov, ktorí za volant sadli pod vplyvom alkoholu.

 "Nespomínam si, že by niekedy v posledných rokoch zadržali toľko netriezvych vodičov," povedala dnes poľskej tlačovej agentúre PAP Gražyna Puchalská z poľského policajného riaditeľstva. V čase dovoleniek podľa nej policajti denne chytia v priemere 400 až 500 motoristov, ktorí sa na cestu vydali, bez toho, aby "mali čistú hlavu".

Celkom muži zákona od piatku do nedele chytili takýchto vodičov skoro 2150. Podľa Puchalskej je mýtom, že to sú ľudia, ktorí si pohárik dali bezprostredne pred cestou. "Často sú to osoby, ktoré oslavovali v predchádzajúci deň," vysvetlila.

Tri štvrtiny hriešnikov, ktorých polícia zadržala, mali v krvi viac ako pol promile alkoholu. Za to v Poľsku hrozí strata vodičského preukazu a až dva roky väzenia.

Poľská rada pre bezpečnosť na cestách začiatkom leta pritom spustila informačnú kampaň, ktorá má motoristom pripomínať, ako je nebezpečné jazdiť s opicou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu