Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Blesk zabil v škole najmenej 18 detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KAMPALA - Osemnásť žiakov základnej školy na mieste zahynulo a 51 ďalších utrpelo ťažké popáleniny, keď blesk udrel v utorok večer do budovy školy v severnej Ugande. Informoval o tom dnes denník New Vision.

Blesk zasiahol základnú školu Runyanya v okrese Kiryandongo, približne 250 kilometrov od hlavného mesta Kampala. Deti čakali, kedy sa skončí hustý lejak a budú môcť odísť domov. Policajti a ďalší dobrovoľníci urýchlene previezli zranených do nemocnice, ale počet obetí sa ešte môže zvýšiť.

"Situácia v nemocnici bola chaotická, pričom polícia sa snažila držať bokom rodičov, ktorí sa zo všetkých síl pokúšali dostať do budovy nemocnice," uviedol predstaviteľ okresného školského úradu.

Úmrtia a zranenia spôsobené bleskami sú v poslednom období v Ugande čoraz častejšie. Utorkový incident nasledoval tri dni po tom, čo blesk udrel do základnej školy Bweyale v tej istej oblasti a zranil päť žiakov. Ďalších 37 detí v ugandskom severnejšom okrese Zombo bolo zranených, keď blesk v pondelok zasiahol ich školu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu