Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ochrancovia zvierat sa búria: V papamobile nechceme kožu!

Benedikt XVI. Zobraziť galériu (2)
Benedikt XVI.

VATIKÁN - Organizácia ochrancov zvierat PETA vyzvala pápeža Benedikta XVI, aby zaujal "skutočne zelený" postoj a trval na tom, že k vybaveniu jeho budúceho automobilu nebude použitá pravá koža.

List s výzvou mu PETA zaslala v reakcii na stredajšie vatikánske potvrdenie, že nemecká automobilka Mercedes-Benz vypracúva plány nového, hybridného a energeticky úsporného pápežovho automobilu. Kópiu listu dostala agentúra AP. Vatikánska tlačová služba v piatok oznámila, že o ňom nevie.

Hovorca organizácie PETA (Ľudia pre etické zaobchádzanie so zvieratami) uviedla, že výroba kožoe je nielen toxická pre životné prostredie, ale je to tiež "peklo pre kravy". Keby v pápežskom aute nebola použitá koža, mohlo by to podľa nej pomôcť životnému prostrediu a zabránilo by to utrpeniu zvierat.

Benedikt XVI často zdôrazňuje význam ochrany prírodných zdrojov a talianski predstavitelia hovoria, že výrazom toho by bol aj jeho nový "papamobil", šetrný k životnému prostrediu. Nové auto by malo nahradiť Mercedes-Benz, ktorý teraz pápež používa počas svojich zahraničných návštev.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu