Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nebezpečná postieľka zadusila a uškrtila desiatky detí!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto (Zdroj: examiner.com)

WASHINGTON - Tradičné detské postieľky s posuvnou prednou stranou zohrali v uplynulom desaťročí úlohu pri udusení či uškrtení najmenej troch desiatok detí; stovky ďalších sa v nich zranili. V USA preto vstúpi 28. júna do platnosti nariadenie o zákaze ich výroby a predaja.

Výnimku budú mať hotely, motely a strediská dennej starostlivosti, ktoré budú môcť postieľky s posuvnou bočnicou používať ešte ďalších 18 mesiacov, ale od 28. decembra 2012 aj tieto zariadenia musia byť kompletne vybavené postieľkami zodpovedajúcimi sprísneným federálnym pravidlám.

Nové nariadenie, ktoré bolo prvou zmenou štandardov pre detské postieľky v USA po 30 rokoch, tiež vyžaduje, aby výrobcovia robili rošty i kovové časti postieľok pevnejšie a odolnejšie, a podrobovali svoje produkty prísnejším bezpečnostným testom.

Podľa CPSC (komise pre bezpečnosť výrobkov) k potvrdeným prípadom úmrtia detí došlo väčšinou pri uvoľnení prednej posuvnej strany, ktorého si rodičia či opatrovatelia nevšimli - a pod ktorou potom dieťa uviazlo a udusilo sa. V niektorých prípadoch zavinil smrť i nepodarený pokus rodičov o opravu bočnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu