Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slúžka zavraždila zamestnávateľku, sťali ju mečom!

November 2010: Proti násiliu na slúžkach protestovali ženy v Jakarte
November 2010: Proti násiliu na slúžkach protestovali ženy v Jakarte (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Päťdesiatnička z Indonézie pracovala ako slúžka na západe Saudskej Arábie. Dostala sa však do konfliktu so zamestnávateľkou, ktorá ju podľa jej slov obťažovala a nechcela ju pustiť do vlasti. Počas hádky ju bodla do krku sekáčikom na mäso. Ženu odsúdili na trest smrti, ktorý vykonali počas uplynulého víkendu.

Postup saudskoarabských úradov vyvolal v ostrovnej krajine na juhovýchode Ázie pobúrenie, pretože ani indonézske štátne orgány, ani príbuzní ženy nedostali vopred informáciu o termíne jej popravy. Jakarta si v reakcii na to predvolala svojho veľvyslanca z Rijádu.

Najvyšší indonézsky predstaviteľ, prezident Susilo Bambang Yudhoyono dnes oznámil, že s platnosťou od 1. augusta nebudú môcť Indonézania pracovať v Saudskej Arábii. Toto moratórium bude platné dovtedy, kým medzi oboma štátmi nedôjde k dohode garantujúcej práva indonézskych gastarbajtrov, vyplynulo zo slov hlavy štátu, ktoré odzneli v televíznom vysielaní.

V Saudskej Arábii pracuje v súčasnosti okolo 1,2 milióna Indonézanov, viac ako dve tretiny z nich sú pomocnými silami v domácnosti, zvyšok tvoria robotníci v stavebníctve. Časť príjmov poukazujú blízkym doma, pričom sa ich celková suma podieľa významne na indonézskych príjmoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu