Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Batoľa hádzali o stenu, utrpelo 75 hrozivých zranení!

Ryan posledný mesiac svojho života veľmi trpel Zobraziť galériu (4)
Ryan posledný mesiac svojho života veľmi trpel

LONDÝN - Chlapček, ktorý bol viac ako mesiac vystavený týraniu zo strany svojich opatrovateľov, ťažkým zraneniam podľahol. Sociálny pracovník, ktorý mohol ich besneniu urobiť koniec, si stonanie batoľaťa nepochopiteľne vysvetlil ako zvuky sprevádzajúce prebúdzanie.

Výsledky vyšetrovania, ktoré boli zverejnené pred pár dňami dokazujú, že úrady i polícia prepásli minimálne 14 šancí, kedy mohli trojročného Ryana Lovell-Hancoxa zachrániť. Okrem iného aj vtedy, keď si jeden zo sociálnych pracovníkov myslel, že chlapec sa zobúdza. Namiesto toho však stonal od bolesti.

Dieťa v čase, keď sa o neho starala Kayley Boleynová (19) a jej drogovo závislý priateľ Christopher Taylor (25), utrpelo desiatky najrôznejších zranení. Párik si najala Ryanova matka Amy Hancoxová, ktorá trpela depresiami a starostlivosť o syna nezvládala. Dva dni pred jeho smrťou chcela svoje dieťa navštíviť, tyrani ju však nevpustili dnu.

Chlapca zvrátená dvojica opakovane hádzala o stenu a o zem, zamkýnali ho malej skrinky, bili ho a fackovali a kričali na neho tak hlasno, že sa Ryan od strachu pocikal. Jeho zranenia hlavy boli podľa pitevnej správy porovnateľné s tými, ktoré utrpeli iné deti pri autonehodách.

Nečinnosť polície je o to nepochopiteľnejšia, že Boleynová už mala v registri záznam o týraní svojho mladšieho súrodenca a Taylor podľa nich predstavoval pre deti "stredne veľké riziko". Oboch obvinili z vraždy a týrania dieťaťa a poslali do väzenia na doživotie.

"Našou povinnosťou je chrániť deti, v prípade Ryana sme však zlyhali. Poučili sme sa a prijali opatrenia, ktoré minimalizujú riziko, že sa niečo podobné stane v budúcnosti," uviedla Sarah Normanová z Mestského úradu v meste Wolverhampton.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu