Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mladič si advokátov stále nevybral

Ratko Mladič
Ratko Mladič

HAAG - Bývalý bosnianskosrbský generál Ratko Mladič ešte stále nemá vymenovaných obhajcov, ktorí ho budú brániť v procese pred Medzinárodným trestným tribunálom pre bývalú Juhosláviu (ICTY) v Haagu. Informoval o tom v stredu jeden z predstaviteľov ICTY Martin Petrov.

Tribunál podľa neho doposiaľ ani nedostal Mladičovu žiadosť o preplatenie právnikov, citoval srbský spravodajský server RTS.

Predstavitelia súdneho sekretariátu ICTY sa viackrát rozprávali s Mladičom o jeho obhajobe, exgenerál si však doposiaľ advokátov nevybral.

Druhýkrát predstúpi Mladič pred sudcu ICTY 4. júla, aby sa vyjadril k 11 bodom obžaloby. Mladič je v dvoch bodoch obžalovaný za genocídu v Srebrenici a v ôsmich ďalších bosnianskych okresoch. Zvyšných deväť bodov obžaloby sa týka prenasledovania, vrážd, deportácií, násilného vysídľovania, terorizovania, nezákonných útokov na civilistov a bratie rukojemníkov.

Ak by sa Mladič k obvineniam nevyjadril, sudca do spisu na základe pravidiel ICTY uvedie, že obžalovaný sa necíti vinným.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu