Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Školák (11) sexuálne zneužil invalida (9)!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SUNDERLAND - Britské úrady opakovanie ignorovali varovania od psychiatra jedenásťročného chlapca, ktorý sa obával, že jeho pacient čoskoro niekoho zneužije. Sociálni pracovníci však napriek tomu neurobili nič, aby tomu zabránili. O necelé dva týždne neskôr sa bohužiaľ lekárove slová potvrdili.

Správa zverejnená pred pár dňami dokazuje, že napadnutiu zdravotne postihnutého chlapca sa dalo predísť. Sociálny úrad v meste Sunderland ale v tomto prípade opakovane pochybil. Neplnil si svoje povinnosti a varovaniam zo strany psychiatra Stephena Westgartha venoval malú, resp. žiadnu pozornosť.

Mladý útočník nalákal v júni 2009 obeť do svojho domu na sľub, že si s ním zahrá Pokémona. Potom vtedy deväťročného chlapca sexuálne napadol, hoci ten ho prosil, aby prestal. Páchateľa, ktorému pred niekoľkými rokmi zastrelili otca a so svojou matkou nemá dobrý vzťah, úrady po dobu štyri a pol roka pozorne monitorujú.

"Dúfam, že si z toho kompetentní zoberú ponaučenie a v budúcnosti urobia všetko pre to, aby podobným činom zabránili" uviedol Jan Van Wagtendonk z miestnej organizácie na ochranu detí. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu