Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zoznam prianí: Toto chce urobiť dievča (15), kým zomrie!

Alice so svojím psom Mabelom Zobraziť galériu (4)
Alice so svojím psom Mabelom (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN/BRATISLAVA - Statočná anglická tínedžerka si spísala zoznam vecí, ktoré chce urobiť predtým, než zomrie. Alice Pyneová už štyri roky bojuje s Hodkinovou chorobou postihujúcou lymfatický systém, ale má pocit, že prehráva.

Dievča z mesta Ulverston samo seba opisuje ako bojovníčku s rakovinou na plný úväzok. Napriek nepriaznivému vývoju nechce byť skľúčené a rozhodlo sa spísať zoznam toho, čo "sa snaží stihnúť skôr, ako bude musieť ísť".

Vypočet zahŕňa plávanie so žralokmi, stretnutie so skupinou Take That, pozorovanie veľrýb, zapísanie svojho labradora Mabel do psej šou, ísť do Kene, mať fialový iPad, bývať v karavane, spratať toľko čokolády, koľko vládze, dostať masáž chrbta či mať súkromnú kinopárty s jej kamarátmi. 

K tomuto kroku Alice inšpiroval film The Bucket List (Kým si po nás príde) z roku 2008 s Jackom Nicholsonom a Morganom Freemanom. Nevyliečeľne chorí pacienti v ňom vyrazia do sveta za svojimi snami, predtým ako "natiahnu brká".

Dievča hovorí, že súpis ešte nie je celkom dokončený a stále premýšľa, čo by do neho malo pridať. Neočakáva však, že sa všetko splní. Je si vedomé, že za danej situácie určite neopustí krajinu. 

Podľa matky Vicky (42) je aj napriek osudu dcérka veľmi statočná: "Niekedy vidím deti na ulici a pomyslím si  'to nie je fér, mala by byť tam s nimi', ale nikdy sa nesťažuje."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu