Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šikovný technik sledoval nahé ženy cez webkamery

Ilustačné Foto
Ilustačné Foto

FULLERTON - Americká polícia zadržala v stredu v juhokalifornskom Fullertone opravára počítačov, ktorého podozrieva z tajnej inštalácie programov, ktoré mu umožňovali cez webovú kameru sledovať sprchujúce sa alebo vyzliekajúce sa ženy. Dnes o tom informovala agentúra AP.

Polícia sa začala prípadom zaoberať po tom, čo istý otec upozornil na podozrivé správy, ktoré sa objavovali na dcérinom počítači. Technik Trevor Harwell (20) údajne nainštaloval na počítače s operačným systémom Mac OS X od spoločnosti Apple program, vďaka ktorému získal kontrolu nad integrovanou webovou kamerou.
    

Spomínaný softvér upozorňoval na vymyslenú poruchu na "vnútornom senzore" a odporúčal užívateľom "umiestniť notebook na niekoľko minút do blízkosti horúcej pary, aby sa senzor vyčistil". Chybové hlásenie prinútilo niektoré obete vziať laptop do kúpeľne počas sprchovania.
    

Vyšetrovatelia podľa fullertonskej polície zabavili stovky fotografií a videí z Harwellovho počítača a identifikovali niekoľko obetí. Muž zrejme zneužil počítače, ktoré boli pripojené k vnútornej sieti kresťanskej univerzity Biola. Harwell tu totiž v minulosti študoval a rad jeho obetí tento vzdelávací ústav navštevuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu