Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zomrel "Doktor Smrť", na druhý svet pomohol vyše 100 ľuďom

Jack Kevorkian alias
Jack Kevorkian alias "Doktor Smrť" (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Známy propagátor eutanázie, americký patológ Jack Kevorkian zomrel dnes po krátkej chorobe vo veku 83 rokov v Detroite. Oznámila to agentúra AP s odvolaním na jeho priateľov. Za pomoc k samovraždám, hodnoteným v USA ako vraždy, si Kevorkian prezývaný "Doktor Smrť" odpykal osem rokov väzenia.

Kevorkiana hospitalizovali v nemocnici Williama Beaumonta v štáte Michigan pred mesiacom kvôli zápalu pľúc a obličkovým problémom, uviedol jeho priateľ Mayer Morganroth. Podľa neho personál nemocnice pustil umierajúcemu pacientovi jeho obľúbenú klasickú hudbu od Johana Sebastiana Bacha.
 
Podľa Morganrotha spolu obaja priatelia ešte vo štvrtok večer hovorili a žartovali o tom, čo budú robiť, bude prepustený z nemocnice na rehabilitáciu.
 
Patológ Jack Kevorkian je pravdepodobne najznámejšou osobou spájanou s eutanáziou. Za to, že v 90. rokoch umožnil viac ako stovke ľudí spáchať samovraždu, bol odsúdený na mnohoročné väzenie. V júni 2007 ho ale po ôsmich rokoch zo zdravotných dôvodov prepustili. Musel pritom sľúbiť, že nikomu nebude pomáhať zomrieť; vydobyl si však, že môže naďalej eutanáziu propagovať článkami a prednáškami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu