Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dievča uniesli a znásilňovali 18 rokov, dostali doživotie

Manželia Garridovci unisli Jaycee, keď mala 11 Zobraziť galériu (8)
Manželia Garridovci unisli Jaycee, keď mala 11 (Zdroj: SITA)

PLACERVILLE - Kalifornskí manželia, ktorí v roku 1991 uniesli Jaycee Lee Dugardovú (11) a vyše 18 rokov ju zadržiavali, boli dnes odsúdení na doživotie. Informovala o tom agentúra AP.

Phillipa Garrida (60), ktorý s Dugardovou splodil dve deti, za únos a znásilnenie odsúdili na doživotie. Podmienečne prepustený by čisto teoreticky mohol byť najskôr za 431 rokov. Jeho manželka, Nancy Garridová (55) zo súdu odišla s doživotným trestom, podmienečne prepustená môže byť za 36 rokov.

Dnes 31-ročná Dugardová na súde prítomná nebola a vo vyhlásení uviedla, že už nechcela stratiť ani sekundu života v prítomnosti Garrida. "Po 18 rokoch som neznášala každú sekundu každého dňa. Ukradli ste mne a mojej rodine život," dodala.

Prípad únosu a dlhoročného väznenia šokoval Spojené štáty v roku 2009, kedy Dugardovú zachránenili i s dcérami, ktoré mali vtedy 11 a 15 rokov. Predtým musela žiť roky v zajatí izolovaná od okolitého sveta. Jej únoscovia, ktorí sa jej zmocnili v meste South Lake Tahoe, ju zadržiavali v chatrčiach a stanoch na záhrade svojho domu. Nepustili ju do školy ani k doktorovi.

Za svoje utrpenie dostala Dugardová v roku 2009 od štátu Kalifornia odškodnenie vo výške 20 miliónov dolárov (takmer 14 miliónov eur). Nedávno Dugard dokončila práce na pamätiach nazvaných A Stolen Life (Ukradnutý život), v ktorých opisuje, ako žila a čo cítila, než bola objavená. Vyjsť by mali 12. júla.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu