Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mladičove odvolanie zamietli, preprava do Haagu otázkou hodín

Ratko Mladič
Ratko Mladič

BELEHRAD - Srbský súd dnes podľa očakávaní zamietol odvolanie bývalého bosnianskosrbského generála Ratka Mladiča proti jeho vydaniU Medzinárodnému trestnému tribunálu pre bývalú Juhosláviu (ICTY). Oznámila to podľa agentúr srbská prokuratúra. Preprave Mladiča do Haagu už prakticky nič nebráni a mala by byť otázkou hodín.

Niekdajší vojenský veliteľ bosnianskych Srbov bude vydaný do Haagu "čo najrýchlejšie ", povedal srbský prokurátor pre vojnové zločiny Vladimir Vukčević. Presné načasovanie Mladičovho vydania teraz záleží na srbskom ministerstve spravodlivosti, ako rýchlo podpíše príkaz na vydanie. sa za to, že to bude veľmi rýchlo, aby faktickému vydanie nič formálne nebránilo.
    
ICTY Mladiča obviňuje z genocídy, vojnových zločinov a zločinov proti ľudskosti, ktorých sa údajne ako veliteľ armády bosnianskych Srbov dopustil počas vojny v Bosne v období 1992 1995. Najťažšie obvinenia z genocídy sa vzťahujú na obliehanie Sarajeva, ktoré trvalo 43 mesiacov, a na masaker spáchaný jeho vojakmi v Srebrenici.
    
Srbské bezpečnostné sily zatkli Mladiča minulý týždeň po dlhých 16 rokoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu