Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Mladičov stav sa zhoršil, žiadal rakvu s pozostatkami dcéry

Ratko Mladič
Ratko Mladič (Zdroj: SITA)

BELEHRAD - Psychický stav zadržaného Ratka Mladiča sa za posledných 24 hodín značne zhoršil. Srbskej rozhlasovej stanici B92 to v nedeľu povedal jeho právnik Miloš Šaljič, podľa ktorého má Mladič až "morbídne myšlienky".

Neustále vraj hovorí, že chce navštíviť hrob svojej dcéry, no ak mu to nedovolia, požaduje, aby mu priniesli rakvu s jej pozostatkami. Šaljič sa preto vážne obáva o zdravotný stav svojho klienta a tvrdí, že je nemožné, aby sa obhajoval pred Medzinárodným trestným tribunálom pre bývalú Juhosláviu (ICTY). Opäť zdôraznil, že Mladič prekonal tri porážky.

Mladič podľa právnika trávi väčšinu času vo väzbe rozhovormi s dozorcami. "To, čo hovorí, však nedáva zmysel. Tvrdí, že ak nesplnia jeho podmienky, odíde do Haagu," povedal Šaljič. Jeho klient podľa neho potrebuje lekársku starostlivosť v nemocnici, pričom podmienky vo väznici označil za neadekvátne. Šaljič nedôveruje ani zdravotnej starostlivosti v Haagu, kde pre "zlú lekársku starostlivosť zomrelo už päť Srbov". Z tohto dôvodu sa v pondelok odvolá proti vydaniu Mladiča do Haagu a bude žiadať jeho vyšetrenie nezávislou lekárskou komisiou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu