Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Šokujúce odhalenie: Hitler chcel vyhrať vojnu hovoriacimi psami!

Hitler a Bella Zobraziť galériu (6)
Hitler a Bella (Zdroj: bnps.co.uk)

LONDÝN/BRATISLAVA - Nacistický vodca Adolf Hitler sa pokúsil vyhrať II. svetovú vojnu s armádou hovoriacich psov, tvrdí britský akademik vo svojej knihe. Šialený milovník štvornohých chlpáčov veril, že tieto zvieratá sú takmer rovnako inteligentné ako ľudia a dúfal, že ich naučí komunikovať so svojimi pánmi z SS.

Hitler v roku 1930 založil školu, kde sa psy mali naučiť hovoriť, čítať a písať v presvedčení, že by mohli v budúcnosti slúžiť ako strážcovia koncentračných táborov. Tým by sa uvoľnilo viac vojakov pre boj.

Hviezdou Tier-Sprechschule ASRA blízko nemeckého Hannoveru, ktorú riadila Margarethe Schmittová, sa stal airedalský teriér Rolf. "Rozprával" pomôcou labiek, ktorými udieral na dosku, pričom istý počet úderov znamenal určité písmeno. Mal sa venovať taktiež náboženstvu, poézii a učeniu cudzích jazykov.

Pri návšteve istej dámy sa mal opýtať: "Mohli by ste vrtieť chvostom?". Keď sa ho spýtali, kto je Adolf Hitler, uviedol "Mein Führer".

Ostatné zvláštne pokusy vedené kvázi vedcami sa venovali napríklad telepatickej komunikácii medzi ľuďmi a psami.

Bizarný príbeh vzdelávania zvierat v Nemecku podrobne popísal doktor Jan Bondeson (49), odborný asistent na univerzite v Cardiffe, v knihe Amazing Dogs: A Cabinet of Canince Curiosities (Úžasné psy: Kabinet psích kurióz).

"Je to absolútne neobyčajná vec. Veľmi podivné experimenty sa diali v Nemecku počas vojny, pokiaľ ide o pso-ľudskú komunikáciu. Je to fascinujúci pohľad na dosiaľ neznámy aspekt nacistického Nemecka, ale nie je žiadny dôkaz, žeby niekedy prešiel k uskutočneniu," dodáva Bondeson.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu