Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Na oslave narodenín sa potopila loď, 15 nezvestných

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

HANOJ - Najmenej 15 ľudí, vrátane piatich detí, je nezvestných po piatkovom potopení výletnej lode v južnom Vietname. Na jej palube bolo 26 ľudí, ktorí sa zišli na oslave tretích narodenín syna miestneho podnikateľa. Úrady sa podľa dnešnej informácie citovanej agentúrou AP obávajú, že nezvestní sú pravdepodobne mŕtvi.

Vyhliadkové plavidlo sa v dôsledku silného vetra prevrátilo na rieke Saigon u dediny Binh Nham v provincii Binh Duong. Jedenástim ľuďom, vrátane dvoch čínskych pasažierov, sa podarilo doplávať do bezpečia na breh, povedal starosta dediny.
    

Loď bola v čase nehody, ktorá sa stala okolo 19:00, vzdialená len nejakých sto metrov od prístaviska. Podľa správ štátnych médií je medzi pozostalými aj otec malého oslávenca. Deväť členov jeho rodiny - medzi nimi podnikateľova manželka a dve deti - je stále nezvestných.
    

"Je takmer nulová šanca na to, že by prežili," citovala médiá miestneho starostu Le Van Hieu.
    

"Žiadne telo zatiaľ nevytiahli z vody, intenzívne sa o to snažíme," povedal agentúre AFP šéf miestnej vodnej polície triom Van Giau. Loď išla podľa neho po prevrátení veľmi rýchlo ku dnu.
    

K pátracej a záchrannej operácii boli privolaní vojaci a policajti. Lokalizovali potopenú loď a podľa starostu Hieu sa ju pokúsia dnes popoludní vyzdvihnúť. Silné prúdy zabránili potápačom ponoriť sa k vraku, vysvetlil Hieu.
    

Loď Din Ky s dvoma palubami je plávajúca reštaurácia. Patrí miestnej turistickej spoločnosti, pojme až 75 ľudí a je obľúbeným miestom pre súkromné ​​oslavy.
    

Tento rok vo februári zažil Vietnam jednu z najhorších nehôd, ktorá v krajine kedy postihla zahraničných turistov. Dvanásť ľudí - 11 turistov z deviatich krajín a ich vietnamský sprievodca - sa utopilo, keď sa s nimi potopila loď v hojne navštevovanej zátoke Ha Long. Pätnásť ľudí sa podarilo zachrániť.
    

V tej istej zátoke sa začiatkom mája potopila ďalšia loď s 28 francúzskymi turistami. Nikto nebol zranený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu