Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Nemecku sa vykoľajil vlak s jedovatými chemikáliami

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Po piatkovej havárii nákladného vlaku prevážajúceho jedovaté chemikálie neďaleko nemeckého Freiburgu sa v noci nadnes začali záchranné práce. Trať medzi Karlsruhe a švajčiarskym Bazilejom uzavreli, uviedol pre agentúru DPA hovorca nemeckých železníc. Cestujúci sú medzitým odkázaní na autobusovú dopravu. Zatiaľ nie je jasné, kedy na trati obnovia prevádzku.

K havárii došlo na stanici v Kleinstadte, keď sa z nákladného vlaku odpojilo a vykoľajilo osem vagónov naplnených nebezpečnými chemikáliami. Z cisterien okrem iného unikli značné množstvá monoetylénglykolu. Táto látka, ktorá sa používa ako prímes do nemrznúcich zmesí pre autá, sa pri vysokej teplote môže vznietiť.
      
Vyšetrovatelia nemeckých železníc a kriminálnej polície v Bádensku-Württembersku dokončili v noci zaisťovanie stôp a prenechali celé miesto havárie záchranným zložkám. Ich prácu komplikuje fakt, že vagóny sa do seba pri havárii zakliesnili. Okrem toho sa v dôsledku havárie zrútilo trolejové vedenie a pokrivili koľajnice.
      
Trať medzi Karlsruhe a Bazilejom patrí medzi najvýznamnejšie nákladné železničné spojnice v Európe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu