Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Zrážka vlakov si vyžiadala 857 zranených

Nehoda si vyžiadala stovky zranených
Nehoda si vyžiadala stovky zranených

JOHANNESBURG - Šesťsto až osemsto ranených je bilancia štvrtkového železničného nešťastia na predmestí Soweto v juhoafrickom Johannesburgu. Nehoda sa stala v 19:00 hodín SELČ. Podľa miestnych médií vlak zrejme narazil do stojacej súpravy. Juhoafrická agentúra SAPA uviedla, že dvaja ľudia sú v kritickom stave.

"Museli sme požiadať o pomoc poskytnutím ďalších sanitiek, aby sme rozviezli ľudí do nemocníc," povedal podľa agentúry AFP hovorca záchrannej služby v Johannesburgu. Straty na životoch zatiaľ nie sú hlásené, ale aj tak ide podľa neho o najvážnejšiu nehodu v oblasti za niekoľko posledných rokov.
    
Podľa vyjadrenia zástupcu železničnej spoločnosti Metrorail si nehoda vyžiadala 857 ranených. Miestne médiá s odvolaním sa na záchranárov podľa agentúry Reuters uvádzali viac než 640 ranených.
    
Železničné nešťastie v JAR nie sú nezvyčajné. V roku 2009 bolo zranených 300 ľudí pri dvoch rôznych železničných nehodách, ktoré sa stali v rozpätí niekoľkých hodín. Tri roky pred tým zomrelo 27 ľudí pri zrážke vozidla vezúceho robotníkov s osobným vlakom na železničnom priecestí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu