Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri zrážke vlaku s kamiónom v Česku 26 zranených!

Vlak sa po náraze vykolajil. Zobraziť galériu (4)
Vlak sa po náraze vykolajil.

OPAVA - Dvadsaťšesť ľudí sa dnes popoludní zranilo pri zrážke osobného vlaku s kamiónom vo Veľkých Hošticich pri Opave.

Zranenia cestujúcich sú prevažne ľahšieho charakteru, informoval hovorca opavskej polície René Černohorský a hovorca moravskosliezskych hasičov Petr Kůdela.

Nehoda motorového vlaku s troma vozňami a poľského kamiónu sa stala okolo 13:00 na prejazde medzi Malými a Veľkými Hošticami pri Opave.

Vo vlaku v tom čase cestovalo asi 120 ľudí a súprava sa po náraze vykoľajila. Zranenia podľa železničnej inšpekcie utrpelo 25 cestujúcich vo veku od dvoch do 80 a rušňovodiči.

"Až na jedinú výnimku sa jednalo o ľahké zranenia, väčšinou pomliaždeniny, a to v oblasti horných alebo dolných končatín, hlavy. U jednej z pacientiek vyslovila zasahujúce lekárka podozrenie na stredne ťažké poranenie v oblasti chrbta," uviedol hovorca záchranárov Lukáš Humpl. Niekoľko cestujúcich podľa neho javilo známky akútnej stresovej reakcie.

Dvadsať zranených odviezli sanitky do nemocníc, piatich ošetrili na mieste nehody. Vodič poľského vozidla, ktorého policajti podozrievanú zo zavinenia nehody, vyviazol bez zranení.

Ten síce tvrdil, že signalizácia na priecestí nefungovala, to ale vyvrátil inšpektor železničnej inšpekcie. "Podľa našich zistení a uložených dát bola signalizácia v čase nehody v prevádzke," povedal hovorca inšpekcie Martin Drápal. Vodič môže byť obvinený zo všeobecného ohrozenia.

Nehoda sa stala na trati Opava východ - Hlučín. Podľa internetových stránok českých žezeníc zabezpečujú dopravu v úseku autobusy. "Doprava bude podľa našich informácií na trati zastavená ešte niekoľko hodín," povedal Drápal. Škodu zatiaľ odhaduje na 700 tisíc českých korún. Pol milióna bude približne stáť oprava vlaku a 200 tisíc si vyžiada odstránenie škody na železničnej trati. Škodu na nákladnom aute zatiaľ nevyčíslili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu