Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Záchranárka zomrela po užítí lieku z internetu!

Lorna Lambdenová (v strede)
Lorna Lambdenová (v strede) (Zdroj: National News and Pictures)

LONDÝN/BRATISLAVA - Záchranárku, ktorá si kúpila prášky na spanie cez internet, aby jej pomohli vyrovnať sa s náročnou smenou, našli o 48 hodín mŕtvu. Telo Lorny Lambdenovej (27) objavili s prázdnym pohárom vína po jej boku. V televízii ešte hral jej obľúbený film Raňajky u Tiffanyho.

Londýnska záchranárka si vzala lieky, ktoré získala prostredníctvom zahraničnej webovej stránky. Amitriptylín pôsobí antidepresívne a niekedy sa v nízkych dávkach používa ako prášok na spanie. Prekročenie odporučených dávok môže spôsobiť zástavu srdca.

"Lorna mávala dlhé smeny, od skorého rána do neskorej noci. Ale milovala svoju prácu. Bola obzvlášť hrdá, keď pomohla dieťaťu na svet na Štedrý deň," povedala jej matka Sandra.

Jej rodina s ňou naposledy hovorila 15. decembra a mala vraj veselú náladu. Taktiež sa tešila na lyžiarsky výlet, ktorý ju onedlho čakal. To, že sa neozvala ďalšie dva dni, nikto nepovažoval za nezvyčajné. Keď sa však neobjavila ani na dedkovom pohrebe, začali mať obavy.

Jej priateľ, policajt, ju našiel 17. decembra mŕtvu v jej dome v anglickom Harpendene. V byte bolo rozhádzaných niekoľko balení práškov na spanie, ktoré neboli na predpis. Toxikologické testy ukázali v krvi priveľké množstvo. 

"Je to strašné, že tieto lieky sú tak voľne k dispozícii on-line a ľudia si ich môžu kúpiť bez toho, aby poznali všetky varovania o škodách, ktoré môžu spôsobiť," uviedla zdrvená matka. 

Podľa koronera amytriptylín pravdepodobne spôsobil zástavu srdca a smrť označil za nehodu. Médiá priniesli správu o prípade iba tento týždeň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu