Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chlapčekovi (3) po lieku navreli obrovské pľuzgiere!

Telo chlapčeka posiali pľuzgiere
Telo chlapčeka posiali pľuzgiere (Zdroj: Caters News Agency)

LONDÝN/BRATISLAVA - Malý George Williams musel bojovať o život po tom, čo užil polovicu čajovej lyžičky lieku proti bolesti určeného pre deti. Na tele aj tvári mu navreli bolestivé praskajúce pľuzgiere, ktoré boli dôsledkom toxickej epidermálnej nekrolýzy. Tento syndróm postihuje len jedného z pol milióna ľudí.

Keď sa chlapček sťažoval na nevoľnosť a stúpla mu teplota, dala mu matka nurofen, pričom postupovala v dávkovaní podľa návodu.

"Po niekoľkých hodinách, kedy George užil liek proti bolesti, mal opuchnuté oči a začali sa mu zatvárať. Ihneď som zavolala záchranku a vzali ho na jednotku intenzívnej starostlivosti. Jeho koža sčervenala a praskala - bolo to desivé," uviedla jeho matka Debbie (26) z anglického Scunthorpu.

V ten deň vyzeral, akoby spadol do ohňa. Jeho telo pokryli obrovské pľuzgiere a lekári sa obávali, že dostane infekciu. Mal bolesti, ale Debbie nemohla zobrať synčeka ani do náručia, aby ho utíšila. 

Chlapcovi dávali antibiotiká. Neskôr ho previezli do iného zariadenia, keďže sa jeho stav zhoršil. To už mal otvorené rany na chrbte a celá koža mu doslova zliezla ako po obarení.

Lekári u neho diagnostikovali TENS, ktorý je tiež známy ako Stevens-Johnsonov syndróm. Ochorenie je také vzácne, že sa museli dokonca radiť s odborníkmi na Novom Zélande.

Rodičia boli prekvapení, ako sa chlapec začal zviechať po podaní tých správnych liekov. Z ochorenia sa vystrábil do jedného mesiaca, hoci mu možno natrvalo poškodilo slzné kanáliky.

Z vďaky chlapcov otec Ben chce vyzbierať peniaze pre obe nemocnice a hovorí, že ak príbeh ich syna zachráni čo i len jedného človeka, bude to stáť za to. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu