Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bábätku kolovala krv naopak, podstúpilo drastickú operáciu!

Ellis v nemocnici bojoval o život Zobraziť galériu (2)
Ellis v nemocnici bojoval o život

BIRMINGHAM - Chlapček, ktorý sa narodil s ojedinelou poruchou postihujúcou jedno z 20 miliónov detí, musel nedávno podstúpiť "drastický zákrok", ktorý mu mal pomôcť uzdraviť sa.

Ellis Hobbs trpel ochorením srdca, ktoré sa prejavuje tým, že jeho krv pumpovala cez orgány opačným smerom. Chlapček, ktorý mal v tom čase iba osem dní, preto absolvoval zložitú otvorenú operáciu srdca. Lekárom v Detskej nemocnici v Birminghame sa podarilo jeho srdce "prepojiť tým správnym smerom", čím mu zachránili život.

"Bolo to hrozné, keď nám oznámili jeho diagnózu. Vždy si hovoríte, že vášmu dieťaťu sa nič také nemôže stať, ale stalo. Veľmi sme sa báli, že o neho prídeme," spomína na najhoršie okamihy v doterajšom živote Ellisova matka Claire.

Pri pôrode sa zdalo byť všetko v poriadku, chorobu odhalila až bežná kontrola, keď mal chlapček päť dní. "Elissove pery boli modrasté a hladina kyslíka v krvi bola veľmi nízka," povedala tridsaťjedenročná Claire. V priebehu pár hodín sa jeho stav zhoršil natoľko, že sa lekári začali obávať o jeho život.

Príčinou chlapcových potiaží bola porucha nazývaná anomálna pľúcna venózna drenáž. Tá spôsobuje, že žily, ktoré odvádzajú krv z pľúc, by mali byť prepojené s ľavou srdcovou komorou, ale v Ellisovom prípade boli spojené s pravou. Chirugom sa chlapcov stav podarilo napraviť tak, aby krvný obeh fungoval tak ako má. Teraz sa už Ellis nachádza doma so svojimi rodičmi a štvorročnou sestričkou Isabelle.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu