Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pri požiari v centre Moskvy zomrelo sedem ľudí

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

MOSKVA - Najmenej sedem ľudských životov si vyžiadal požiar, ktorý dnes vypukol v centre Moskvy. Medzi obeťami sú podľa ruských agentúr zrejme aj deti.

"Požiar, ktorý vypukol v trojpodlažnej, napoly opustenej starej budove, je už zlikvidovaný. Počas hasenia plameňov našli telá siedmich mŕtvych," uviedol hovorca moskovských záchranárov Jevgenij Bobylev. Záchranári z budovy evakuovali dve desiatky ľudí, štyria z nich potrebovali lekárske ošetrenie. Príčiny nešťastia sa zatiaľ zisťujú.
    

Každoročne zahynie v Rusku pri požiaroch viac ako 16.000 ľudí. Na vine je často schátraný stav budov a infraštruktúry, čo sa prejavuje najmä počas vykurovacej sezóny. Časté bývajú podobné nešťastia s väčším počtom obetí hlavne v domovoch dôchodcov, zdravotných a školských zariadeniach či nočných kluboch.
    

Problém spočíva aj v tom, že požiarne inšpekcie sú mnohokrát skôr zneužívané na vymáhanie úplatkov ako na presadzovanie pravidiel bezpečnosti, ako priznávajú aj zodpovední činitelia. S nástupom leta krajinu zase trápia lesné požiare, ktorých príčinou býva nedbanlivosť pri táborení či vypaľovanie trávy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu