Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Cintoríny sú plné, na pohreb sa čaká týždne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - V hlavnom meste Ruska došli miesta na cintorínoch a na hroby sa stojí rada. Podľa dnešnej správy denníka Izvestija sa pohreby často až o týždne odkladajú, pretože cintoríny sa odmietajú postarať o nových nebožtíkov. Pozostalí sa musia uspokojiť s kremáciou alebo si nájdu hrob inde.

V Moskve denne zomiera v priemere 350 ľudí, ale polovica pozostalých z pohrebných ústavov odchádza "nevybavených". Počet pohrebov v metropole väčšinou nepresahuje 120 denne, pretože podľa nariadenia radnice sa na jednom cintoríne smie denne objaviť nanajvýš 30 nových hrobov. To stačí na tretinu nebožtíkov.
Ak nie je možnosť uložiť pozostatky do rodinnej hrobky, zostáva kremácia alebo vidiek. Spálenie nebožtíkovho tela je však z hľadiska pravoslávnych hriech.

 
Agentúra RIA Novosti napísala, že najlacnejší pohreb stojí v metropole 150 000 rubľov cca 3700 eur), ak ale pozostalí pre svojho nebožtíka chcú "lepšie miesto", musia zaplatiť trojnásobok.
 
Moskovský magistrát údajne uvažuje o budovaní nových pohrebísk na okraji mesta, ale problém je v nedostatku financií. Jeden nový cintorín s kapacitou do 40 000 miest by podľa expertov prišiel na dve miliardy rubľov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu