Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V kontajneri precestoval dva dni, bez jedla a pitia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LA PAZ - Desaťročný chlapec, ktorý utiekol z domu v bolívijských horách, aby našiel svoju mamu, sa omylom ocitol v inej krajine. Skryl sa totiž v prepravnom kontajneri na nákladnom aute a precestoval tak vyše tisíc kilometrov.

Franklin Villca Huanacosa snažil dostať do mesta Cochabamba v centrálnej Bolívii, kde si jeho matka v miestnom väzení odpykávala triapolročný trest za prepravu chemických látok využívaných na výrobu kokaínu.

Chlapec sa ukryl v malom kontajneri  v zadnej časti nákladného auta. Jeho vodič však namiesto Cochabamby smeroval do Čile. Muž za volantom si čierneho pasažiera nevšimol.

Franklin sa v nepohodlnej skrýši viezol dva dni, a to bez akéhokoľvek jedla či tekutín. Okrem toho musel počas strastiplnej cesty odolávať i veľmi nízkym  teplotám, pretože istý čas prechádzali cez pohorie Andy, kde teplota v noci klesá pod bod mrazu. Chlapec mal pritom na sebe iba nohavice a tenký pulóver.

Keď auto zastalo, vystúpil a túlal sa ulicami jednej z chudobných štvrtí čílskeho mesta Iquique. Jednej žene ho neskôr prišlo a ľúto, zobrala ho preto k sebe domov a zavolala na sociálne úrady."Chcel som len vidieť svoju mamu, bolo mi za ňou smutno," povedal Villca pre štátnu televíziu.

Franklinovi rodičia sa rozišli a ich syn zostal žiť so svojím otcom a ďalšími štyrmi súrodencami na stredozápade krajiny. Jeho matku, Zenobiu Huanaco, prepustili minulý mesiac z väzenia. Chlapec vraj za ňou utiekol preto, lebo "ho doma týral a bil jeho starší brat". Žena sa teraz chystá odletieť za ním do Iquique.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu