Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Mladík uviazol v kontajneri, zasahovať museli hasiči

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PLZEŇ - Mladík (17) uviazol v nedeľu večer vo vnútri kontajnera na zber batérií a drobných elektrozariadení. Von ho museli dostať až hasiči!

Dovnútra nádoby na zber elektroniky údajne vliezol pre použité súčiastky do počítača. Von sa ale nedokázal dostať sám, pomôcť mu dokonca nedokázali ani policajti. Mladíka museli nakoniec vyslobodiť hasiči. O prípade, ktorý sa stal v Plzni, informovala hovorkyňa mestskej polície Jana Pužmanová.

"Aj napriek všetkej snahe sa ho samotným strážnikom z kontajnera nedarilo vyslobodiť. Otvor pre výstup mal veľmi malý rozmer so samozatváracím poklopom, preto sa nemohol dotyčný dostať von," opísala.

Na pomoc preto museli prísť hasiči a tiež záchranári. Von ho nakoniec dostali poškodenia kontajnera. Mladík sa sťažoval na silnú bolesť chrbta a v oblasti hrudníka, kvôli nedostatku kyslíka sa mu v kontajneri zle dýchalo. Po vyslobodení sa ho ujali zdravotníci.

Celú záchrannú akciu sledoval jeho starší kamarát, ktorý čakal obďaleč. Chvíľu predtým ho kontrolovali policajti, pretože na miesto vyrazili po oznámení, že nahliada do zaparkovaných áut.

"Neteší nás, že sa takáto vec stala. Veľmi dlho sme vyvíjali taký kontajner, aby sa podobné veci nestávali," povedala hovorkyňa spoločnosti, ktorá zber elektroodpadu organizuje.

Kontajner je navrhnutý tak, že nie je vidieť dovnútra celého priestoru, aby ľudí náhodou nelákalo niečo si z neho vziať. Vnútri sú rozbité a nepoužiteľné spotrebiče. Pre spätný odber je ale dôležité, aby sa odoberali a recyklovali kompletné zariadenia.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu