Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri vybraní nádoru otočili chlapcovi (13) nohu naopak!

Operácia zachránila chlapcovi nohu, hoci ju má naopak Zobraziť galériu (3)
Operácia zachránila chlapcovi nohu, hoci ju má naopak

LONDÝN/BRATISLAVA - Školák zbláznený do bejzbalu, ktorého nohu spustošila rakovina, sa môže vrátiť opäť do hry. Dugan Smith vďaka unikátnej operácii neprišiel o končatinu, hoci mu teraz každá smeruje do inej strany.

Na smrteľné ochorenie lekári prišli, keď si v 10-tich rokoch zlomil nohu. Röntgenové snímky odhalili nádor vo veľkosti kriketovej loptičky, vyrastajúci zo stehennej kosti. Bola nevyhnutná urýchlená operácia.

"Nevedel som, či budem schopný niekedy ešte bežať. Nevedel som, či to bude fungovať. V mojej mysli sa premieľali stovky vecí a ja som sa len snažil zostať pozitívne naladený," povedal chlapec pre Fox 8 News.

Hoci sa našlo viacero riešení ako úplná amputácia alebo protetické umelé kosti, existovalo aj jedno, ktoré znamenalo, že by nemusel prísť o celú končatinu.

Takže Dugan z mesta Fostoria v americkom štáte Ohio cestoval do State's James Cancer Hospital, kde lekári vykonali unikátnu operáciu.

Odrezali pri nej strednú časť nohy , spodnú otočili o 180 stupňov a znovu napojili cievy. Chlapec je teraz schopný opäť hrať svoju obľúbený hru tak ako predtým. Od trénera však nechce žiadne výhody.

Chlapec s obrátenou nohou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu