Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bin Ládinov syn: Obama nie je lepší ako môj otec

Omar bin Ládin od otca utiekol ešte pred 11. septembrom 2001
Omar bin Ládin od otca utiekol ešte pred 11. septembrom 2001

NEW YORK - Syn nedávno zastreleného vodcu teroristickej siete al-Káida tento týždeň vyzval amerického prezidenta Baracka Obamu, aby mu podala dôkaz o tom, že jeho otec je skutočne mŕtvy.

"Keďže mi doteraz nikto neposkytol dôkaz o otcovom mŕtvom tele, nie som presvedčený o tom, že ho skutočne zabili," vyhlásil tridsaťročný Omar, ktorého názor zdieľajú aj jeho bratia.

Mladík, ktorý už dávnejšie zločiny svojho otca Usamu bin Ládina hlboko odsúdil, povedal, že Obama nie je o nič lepší ako spomínaný terorista. "Tak ako som opovrhoval otcom, opovrhujem teraz aj prezidentom Spojených štátov, pretože nariadil popravu neozbrojených mužov a žien." Okrem Usamu totiž americké špeciálne komando počas akcie 1. mája zastrelili aj jeho syna Khalida, dvoch kuriérov, ktorí pre teroristu pracovali a ženu jedného z nich.

Vo vyhlásení pre denník New York Times Omar uviedol, že jeho otcovi mala byť poskytnutá šanca riadneho súdneho procesu a mal byť zachovaný princíp prezumpcie neviny. Taktiež kritizoval to, že bin Ládinovo telo hodili do mora a nevrátili ho rodine, aby ho mohla riadne pochovať. "Trvám na tom, že svojvoľné zabíjanie nerieši problémy," povedal.

Predstaviteľom americkej vlády dal teraz tridsať dní na to, aby zodpovedali jeho otázky a ak tak neurobia, pôjde s vecou pred medzinárodný súd. Podľa vlastných slov už dáva dokopy tím britských právnikov, ktorí ho budú zastupovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu