Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mafii zabavili majetok v hodnote 600 miliónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÍM - Talianska polícia včera zabavila majetok a bankové účty v hodnote presahujúcej 600 miliónov eur, ktorý patrí neapolskému klanu Mallard. Pri rozsiahlej operácii v Ríme a Neapole zameranej proti neapolskej mafii Camorra tiež zadržala sedem osôb. Medzi zadržanými je aj predpokladaný šéf klanu Feliciano Mallard.

Policajti zabavili pozemky, budovy, spoločnosti, luxusné autá a motorky a tiež 200 bankových účtov klanu Mallard, ktorý je zapojený do lukratívnej distribúcie kávy.
    
Podľa prokuratúry sa vďaka tajne rozmiestneným mikrofónom podarilo vyšetrovateľom odhaliť, že klan Mallard nútil kaviarne v regióne, aby používali osobitnú značku kávy, ktorej distribúciu kontroloval príbuzný Feliciano Mallard.
    
Podniky napojené na klan okrem iného ovládli celé hospodárske sektory od výroby po distribúciu kávy a kontrolovali veľkoobchod s nápojmi a farmaceutickými výrobkami. Klan si podľa polície zriadil okolo Ríma početné realitné spoločnosti a agentúry. V oblasti bolo zabavených 230 pozemkov a stavieb.
    
Minister vnútra Roberto Maroni ocenil mimoriadnu operáciu polície: "Zabaviť majetok patriaci klanu umožňuje zasiahnuť ho priamo do srdca a dať mu najavo, že zločin sa nevypláca," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu